Våra studenter berättar

Tid: On 2015-01-14 kl 14.02

 

Jorge Mucino

Mexico

Berätta om din bakgrund Varför valde ni oss/vårat program?

Jag har en högskoleingenjörsexamen i maskinteknik från Tecnologico de Monterrey, Campus Toluca i Mexiko.

Jag läste företagsekonomi som tillvalsämne. Under min

studietid fick jag möjlighet att praktisera på Firmenich, ett schweiziskt företag som tillverkar doft- och smakämnen; jag arbetade på IT-avdelningen och min uppgift var att uppdatera mjukvarusystemet för förebyggande och korrigerande underhåll. Därefter praktiserade jag på General Motors järngjuteri, på avdelningen för kvalitet; den här gången var min arbetsuppgift att förbättra valideringsprocessen för cylinderblock, topplock och vevaxlar.

Jag valde industriell produktion och management därför att jag ville skaffa mig kunskap inom områdena teknik och management, men också därför att KTH är en högskola som är känd världen över för sin höga kvalitet. Det kommer att ge mig mycket goda karriärmöjligheter.

Erol Vatansever

Turkiet/Bulgarien

Berätta om din bakgrund Varför valde ni oss/vårat program?
Jag har studerat maskinteknik på två universitet. Först studerade jag på Dokuz Eylul University, 120 hp maskinteknik. Jag tog examen med högsta betyg, 3.7 över CGPA, vilket var det högsta betyget inom avdelningen. Sedan började jag på ingenjörsprogrammet med inriktning maskinteknik (240 hp) på Izmir Istitute of Technology, ett av Turkiets allra bästa universitet. Jag tog examen med höga betyg och jag är nu en välutbildad maskiningenjör som ser fram emot en ljus framtid.
Jag hade möjlighet att få arbetslivserfarenhet under den tid som jag studerade maskinteknik. Jag har arbetat på många företag, däribland Turkish Aerospace Industries, Carlsberg Brewery och British Motor Corporation. Under min studietid deltog jag i många akademiska arbetsprojekt.

Inom industriell produktion finns det ett ständigt

behov av förbättring; produkter av bättre kvalitet,

produkter som är mer ekonomiska etc. Det viktigaste är hållbarhet. Jag tror inte att produktionssystem, produktionsmetoder eller produkter någonsin kan bli helt perfekta. Det kommer alltid att finnas något som kan

förbättras. För att produktionsprocessen eller produkten ska kunna bli bättre behövs det nytänkande, nyfikna ingenjörer med visioner. Jag betraktar det här programmet som en chans att öka mina kunskaper inom industriell produktion och jag tror att jag kommer att bli mycket framgångsrik. KTH är också den bästa tekniska högskolan i Sverige och när man studerar på KTH känner man sig priviligierad. När allt kommer omkring så är KTH:s avdelning Industriell produktion känd för att ha akademiker av världsklass och för sin förstklassiga forskning. Det är orsakerna varför jag valde KTH och masterprogrammet Industriell Produktion och Management.  

Meixin Xu

Kina

Berätta om din bakgrund Varför valde ni oss/vårat program?
Jag är från Kina och jag har studerat vid Beijing Jiaotong University. Maskinteknik var mitt huvudämne. Tyvärr har jag inte särskilt mycket arbetslivserfarenhet.

Jag är mycket interesserad av management, därför valde jag det här programmet. Eftersom jag redan har en bakgrund inom tillverkning tror jag att det kommer att bli till stor nytta för mig om jag också skaffar mig goda kunskaper inom industriell produktion och management.

Claudio Alexander Gonzalez Taylor

Mexiko

Berätta om din bakgrund Varför valde ni oss/vårat program?
Jag har studerat innovationsteknik och design (med andra ord produktionsutvecklingsteknik) och jag har arbetat som produktingenjör och processingenjör i Mexiko. Det fanns tre huvudorsaker varför jag bestämde mig för att studera på KTH. Den första orsaken var programmet, det innehöll exakt det som jag letade efter. Den andra var universitetet, KTH är en mycket välrenommerat högskola med akademiker av toppklass. Och den sista var Sverige, jag ville läsa det här programmet i ett land som är känt för sin hållbara verksamhet, lära mig om det inom produktionsområdet/systemet och sedan på något sätt anpassa det och ta med mig kunskaperna tillbaka till Mexiko.

Ilias Grigoriadis

Grekland

Berätta om din bakgrund Varför valde ni oss/vårat program?
Jag heter Ilias, jag kommer från Grekland och jag har en civilingenjörsexamen i kemiteknik (300 hp). Jag har arbetat som teknisk konsult assistent, huvudsakligen med vattenrening och AutoCAD design av stålfabriker. Förutom mitt modersmål talar jag lite engelska, tyska och svenska och jag spelar fiol och piano.  En civilingenjörsutbildning inom industriell produktion och management är mycket meriterande och jag tror personligen att det kommer att bli en mycket stark kombination tillsammans med min civilingenjörsexamen i kemiteknik. Det här programmet var mitt förstahandsval när jag sökte in på masterutbildningen i Sverige på grund av orsakerna jag just nämnde men också därför att KTH är rankat som ett av världens bästa universitet.

Laura Montalban

Venezuela

Berätta om din bakgrund Varför valde ni oss/vårat program?
Jag heter Laura Montalban och jag är en materialingenjör från Caracas, Venezuela. Jag tog min examen 2011. Under min studietid lärde jag mig mycket om strukturer och egenskaper hos metaller, polymerer och keramiska material, och jag lärde mig även hur de tillverkas. Under mitt sista studieår fick jag möjlighet att praktisera i fem månader på ett forskningscenter knutet till Polytech University of Catalonia (UPC) i Barcelona, Spanien. Under praktiktiden studerade jag de mekaniska och termiska egenskaperna hos en ny nanokomposit som kallas aerogel. Sedan arbetade jag i tre år som produktionscontroller i en plastfabrik i Venezuela. Under den här tiden lärde jag mig mer om formsprutning av plast och jag tillämpade tekniska principer för att optimera produktionsprocesserna. Jag bestämde mig för att studera masterprogrammet Industriell Produktion och Management därför att jag ville förbättra mina karriärmöjligheter. Jag vill lära mig mer om tillverkningsteknik och management för att kunna förbättra produktionsprocesserna, i synnerhet de som har att göra med omvandling av råvaror till färdiga produkter. Rent yrkesmässigt skulle jag vilja lära mig mer om tillverkning och operativ analys, t ex verksamhetsstrategi och planering och kontroll av resurser. De här ämnena kompletterar min utbildning inom materialvetenskap och de kommer att ge mig de redskap jag behöver för att bli ledare för ett tillverkningsföretag.
Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Institutionen för industriell produktion
Senast ändrad: 2015-01-14