Canadian Academy of Engineering uppmärksammar IIP-professor

Lihui Wang vid 2019 CAE välkomstceremoni i Québec City, Kanada.
Publicerad 2019-07-11

Den 21 juni 2019 välkomnades professor Lihui Wang som medlem av Canadian Academy of Engineering vid dess årsstämma och välkomstceremoni i Quebec City, Kanada. En viktig utmärkelse för den kinesisk-kanadensiska professorn som hör hemma på KTH.

Canadian Academy of Engineering (CAE) omfattar många av Kanadas mest driftiga ingenjörer, som dessutom har engagerat sig i tillämpning av vetenskap och teknik i Kanada och dess industrier. I juni i år välkomnade de den nye medlemmen Lihui Wang.

Som kinesisk-kanadensisk professor vid KTH är Wang aktiv på världsscenen och internationellt känd inom industriforskning och utbildning. Med rik erfarenhet från flera länder som Kanada, Kina, Japan och nu Sverige har han främjat KTH och ny tillverkningsteknik över hela världen.

Wang har tidigare utmärkt sig genom att bli invald i bland annat CIRP, SME, ASME och utsedd till ordförande för Svenska Produktionsakademien. Han är även chefredaktör för tre internationella tidskrifter (International Journal of Manufacturing Research, Journal of Manufacturing Systems och Robotics and Computer-Integrated Manufacturing).

Läs mer om Lihui Wang

Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Institutionen för industriell produktion
Senast ändrad: 2019-07-11