Om institutionen för Institutionen för Industriell Produktion

Välkommen till Institutionen för Industriell Produktion, ITM-skolans mer industriella gren med fokus på alla aspekter som stöttar och möjliggör produktion.

De tre huvudenheterna har ett brett utbud av forsknings- och utbildningsämnen och IIP ligger i framkant inom hållbarhet, digitalisering och cirkulära ekonomiska principer. En fördjupning i detaljerna av varje enhet kommer tydligt att beskriva sådana ansträngningar och deras kopplingar till både internationell FoU och utbildning.

Vår forskning

Vår styrka bygger på en lång serie av industriellt tillämpade metoder (sub-batch principle, modular Function Deployment, DFAA, etc), mycket framgångsrika projekt med Europeiska kommissionen (succé 2012, 2014, 2015) samt våra starka industriella band.

Klicka här för att läsa mer om IIP's forskning.

Våra utbildningar

Hos oss på Industriell produktion får du kunskap och färdigheter inom uppbyggnad, utveckling och drift av flexibla industriella produktionssystem och IT-system, för framställning av konkurrenskraftiga produkter på ett resurseffektivt sätt. Centrala begrepp är t ex kvalitet, ”lean”, processer, logistik, PDM/PLM och digitala fabriker.

Klicka här för att läsa mer om IIP's utbildningar.

Vår organisation

Institutionen för Industriell produktion har en ledningsgrupp bestående av prefekt, enhetschefer, studierektor och utbildningsansvariga.

Klicka här för ledningens kontaktinformation.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av våra experter och vi ser fram emot att samarbeta med dig snart!

Senast ändrad: 2021-01-28