Till innehåll på sidan

Institutionen för Industriell produktion

Institutionen för Industriell produktion, ITM-skolans mer industriella gren med fokus på alla aspekter som stöttar och möjliggör produktion.

Vi flyttar till institutionen Produktionsutveckling!

Institutionerna Industriell produktion och Hållbar produktionsutveckling har slagits samman och bildat den nya institutionen Produktionsutveckling. Denna webbsida kommer att fasas ut.

Gå till Produktionsutveckling

Enheter och centrumbildningar

Kalender

Samhällsnytta – impact  

Porträtt av Lihui Wang.
Lihui Wang

"Citering är ett tecken på kvalité"

Genom att sprida din forskning ser du till att påverka agendan och hålla dig relevant. Det säger Lihui Wang som anser att dela forskningsresultat är det mest effektiva sättet att utvärdera din forskni...

Läs artikeln
Foto: Festo

Första byggstenarna till Plug & Produce

Produktionsmoduler som sänker installationskostnaderna vid tillverkning av en produkt - det är något som Evolvable Production Systems (EPS) har lett till. Detta i sin tur ger stora tidsbesparingar och...

Läs artikeln
Vincent Wang and Lihui next to a ABB robot.
"Robotar kommer inte att ersätta människor, de kommer att hjälpa oss", menar Vincent Wang och Lihui Wang vid Institutionen för Industriell produktion.

Tunga robotar på intåg – sida vid sida med människor

Nästa generations robotar tar snart plats bredvid oss människor på industrigolvet. Det KTH-ledda SYMBIO-TIC-projektets smarta industrirobot innebär en enorm potential för tillverkningsindustrin.

Läs artikeln

Se fler exempel från ITM-skolan: ITM-skolans samhällsnytta - Impact 

För anställda

Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Institutionen för industriell produktion
Senast ändrad: 2022-07-01